De iPhone 5C is een goedkopere variant van de iPhone die op de markt is gebracht als middenklassertoestel. Ondanks deze benaming heeft de smartphone goede specificaties en heeft het toestel veel weg van de iPhone 5. Een groot verschil zit hem echter in het uiterlijk van de iPhone.

De 5C heeft een 4-inch Retina display met een resolutie van 640 bij 1136 pixels. Het toestel wordt aangestuurd door een A6 processor en draait standaard op iOS 7. Verder bevat het toestel een 8 megapixel iSight-camera met LED flitser aan de achterzijde. Aan de voorzijde beschikt de iPhone over een 1,2 megapixel camera. Op het toestel kan men probleemloos internet gebruiken op de 4G-netwerken nu de iPhone dit ondersteunt. De iPhone 5C ontleend veel onderdelen aan de iPhone 5. Voor Apple was dit een manier om de productie zo goedkoop mogelijk te houden. Een andere manier was het wijzigen van de behuizing en een plastic variant de produceren.

De behuizing van de iPhone 5C bestaat uit polycarbonaat, dit is een stevig soort plastic. Het plastic is afgewerkt met een harde coating en het toestel komt in verschillende kleuren. De iPhone 5C is verkrijgbaar in het groen, geel, roze, blauw en wit. Het toestel kan nog extra worden opgeleukt met de verschillende rubberen hoesjes die Apple heeft ontwikkeld. In deze hoesjes zitten gaten aan de achterzijde zodat de originele kleur nog te zien is. De iPhone 5C heeft ook een wat andere afwerking, zo zijn de zijkanten rond afgewerkt en zijn de volumeknoppen veranderd.

De iPhone 5C aanbiedingen zijn verkrijgbaar met 16GB voor een prijs van 599 euro en met 32GB voor 699 euro. In combinatie met een abonnement zal het toestel een stuk voordeliger zijn.